Een sterk staaltje vakmanschap en service
rvs.jpg

plaatbewerking

Een sterk staaltje vakmanschap, hoogwaardige kwaliteit en snelle levertijd!

Ferna Services is de partner voor al uw plaatwerk. Op het gebied van plaatwerk en metaalbewerking zijn wij al tientallen jaren toonaangevend in onze branche. Wij zijn specialist in het bewerken van plaat in staal, RVS en aluminium. Vrijwel alle plaatbewerkingen waaronder snijden, zetten, walsen en lassen voeren wij in eigen huis uit. En zo sterk als het metaal is, zo buigzaam zijn wij in het meedenken en ontwikkelen. We stappen in op elk gewenst moment van het ontwerp- en productieproces.

  • Moderne productiefaciliteiten
  • Snelle levertijd
  • Kwaliteit en vakmanschap

Moderne productiefaciliteiten en machinepark

Met een uitgebreide werkplaats, een modern machinepark en gekwalificeerde medewerkers kunnen wij de meest uiteenlopende werkzaamheden optimaal uitvoeren in zeer korte tijd. Dit betekent dat wij in staat zijn altijd ijzersterke maatwerkproducten van hoogwaardige kwaliteit en met een optimale snelheid te leveren. Wij kennen een sterke focus op veiligheid en kwaliteit bij ieder project.

Onze moderne productiefaciliteiten zijn helemaal afgestemd op het leveren van maatwerk. Vrijwel alle metaalbewerkingen, waaronder walsen, zetten, lassen, conserveren etc. voeren wij in eigen huis uit. Hierdoor zijn wij in staat om uw producten exact naar uw wensen af te werken.

Onze werkplaatsen voor koolstofstaal en roestvaststaal zijn van elkaar gescheiden. Daarbij hebben we ruime ervaring als het gaat om de verwerking van diverse materiaalsoorten.

Voor het vervaardigen van dragende constructiedelen zijn wij gecertificeerd volgens EN1090 executieklasse 3.

Bekijk hier ons machinepark

Snijden

Wij bieden diverse mogelijkheden om platen te snijden op onze locatie.

  • waterstraalsnijden
  • plasmasnijden
  • lasersnijden

Wij zijn een plaatbewerker met een actuele en uitgebreide voorraad plaatwerk: staal, slijtvast staal, RVS en aluminium. Met een leverbetrouwbaarheid van 98% garanderen wij een snelle en betrouwbare levering van uw producten.

Wij snijden probleemloos alle denkbare vormen uit o.a. RVS, staal en aluminium. De mogelijkheden van snijden zijn bij Ferna Services dan ook eindeloos. We snijden bijvoorbeeld niet alleen plaatwerk voor gebruik in de constructie of scheepsbouw, maar ook graveren en creatief of kunstzinnig design behoren tot de mogelijkheden. Wij halen zoveel mogelijk producten uit één plaat. Het snijproces levert hierdoor zo weinig mogelijk snijafval op. Hiermee besparen wij grondstoffen en zorgen voor een zo duurzaam mogelijk product.

Ijzersterke projecten

Walsen

Walsen is een omvormingstechniek die veel gebruikt wordt om vlakke platen van metaal om te buigen tot cilindrische of conische vormen. Ferna Services kan plaatwerk tot 3 meter breed walsen. De walsmachine heeft een capaciteit voor staal, RVS en aluminium tot 22mm dik. Dikker materiaal kan gewalst worden, echter is de breedtemaat dan bepalend.

Ijzersterke projecten

Zetten

Zetten is een productietechniek om 2D plaat om te buigen in een 3D contour. Er zijn veel verschillende mogelijkheden en toepassingen voor zetten. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden. Bijvoorbeeld hoe u het aantal lassen kan besparen door plaatwerk te buigen. Hierdoor wordt tevens een stevig eindproduct bereikt. Wij kunnen zetten van 8 mm tot 3 meter lang.

Ijzersterke projecten

En nog veel meer

Naast het verrichten van fabricage werkzaamheden verzorgen wij ook materiaal en las-onderzoek. Te denken valt daarbij aan non-destructiefonderzoek door derden, bijvoorbeeld röntgen-, ultrasoon-, magnetisch- en penetrantonderzoek en destructieve materiaal- en lasonderzoek.

Daarnaast kunnen wij zorgen dat de gemaakte werken worden geconserveerd, zoals stralen, verzinken, natlakken en poedercoaten. Wij dragen de zorg voor de begeleiding en inspectie van deze conservering. Wij zijn in staat uw ijzersterke maatwerkproducten van hoogwaardige kwaliteit en met een optimale flexibiliteit, snel te kunnen leveren. Wij kennen een sterke focus op veiligheid en kwaliteit bij ieder project.

Neem contact met ons op

onze certificeringen

Neem contact met ons op!

Geïnteresseerd? Heeft u een vraag? Of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

lasser.png