Een sterk staaltje vakmanschap en service
zomer2012090.jpg

leidingsystemen

Hooggekwalificeerd en expertise

Ferna Services engineert en fabriceert alle mogelijke soorten leidingsystemen voor o.a. de scheepsbouw, petrochemie, offshore en industrie. Wij beschikken over de kennis en kwaliteit om al uw voorkomende kwalitatief hoogwaardige leidingwerk te fabriceren en te installeren, zowel bij nieuwbouw als bij reparatie- en modificatiewerkzaamheden. Wij kunnen ook zorgen voor de gewenste conservering en bijbehorend fabricageboek inclusief certificaten.

  • prefabricage van pijpleidingen, skids en modules
  • sectoren olie & gas, chemie, energie en andere industrieën
  • Hoogwaardige kwaliteit en vakmanschap

Moderne productiefaciliteiten en machinepark

Met een uitgebreide werkplaats, een modern machinepark en gekwalificeerde medewerkers kunnen wij de meest uiteenlopende werkzaamheden optimaal uitvoeren in zeer korte tijd. Dit betekent dat wij in staat zijn altijd ijzersterke maatwerkproducten van hoogwaardige kwaliteit en met een optimale snelheid te leveren. Wij kennen een sterke focus op veiligheid en kwaliteit bij ieder project.

Onze moderne productiefaciliteiten zijn helemaal afgestemd op het leveren van maatwerk. Vrijwel alle metaalbewerkingen, waaronder walsen, zetten, lassen, conserveren etc. voeren wij in eigen huis uit. Hierdoor zijn wij in staat om uw producten exact naar uw wensen af te werken.

Onze werkplaatsen voor koolstofstaal en roestvaststaal zijn van elkaar gescheiden. Daarbij hebben we ruime ervaring als het gaat om de verwerking van diverse materiaalsoorten.

Voor het vervaardigen van dragende constructiedelen zijn wij gecertificeerd volgens EN1090 executieklasse 3.

Bekijk hier ons machinepark

Offshore

De offshore-branche houdt zich bezig met activiteiten rondom de kust, zoals gaswinning op booreilanden, maar ook windparken in zee. Dat vereist topkwaliteit in combinatie met stipte leveringen. Klanten uit het gehele land weten Ferna Services inmiddels te vinden. Bij de uitvoering van de projecten stellen wij de hoogste eisen. Hoogwaardige materialen en specialistische lastechnieken zijn nodig om constructies te maken die onder de meest extreme omstandigheden veilig functioneren. Alle werken die wij uitvoeren worden gemaakt onder het toeziend oog van o.a. Lloyd's en DNV.

Ijzersterke projecten

Petrochemie

Bedrijven in petrochemie, olie en gas leveren een grote bijdrage aan onze economie. Zij stellen de hoogste eisen aan veiligheid, efficiency en hoogwaardige productiesystemen. Voor de petrochemie, zoals raffinaderijen en booreilanden levert Ferna Services flenzen zoals spectacle blinds en olets (eind-koppelstukken tussen pijpen) en fittingen (las-koppelingen in leidingen). Onze grootste speerpunten zijn snelheid en veelzijdigheid. Om u zo goed mogelijk te helpen is een snelle en betrouwbare levering van belang. Om dit te realiseren is een uitgebreid machinepark en eigen vervoer van groot belang. Hierdoor hebben wij controle en invloed op het gehele proces, van orderacceptatie tot aflevering. 

Ijzersterke projecten

Voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie

De voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie heeft veel te maken met leidingwerk. Bedrijven in deze branche kunnen bij Ferna Services terecht voor dit specialistische laswerk. Dunwandige, rvs-leidingen tot zo’n 3 mm wanddikte die veel gebruikt worden in deze branches worden in onze werkplaats vervaardigd. 

Regelmatig werken we aan stoomleidingen, zware chemieleidingen en andere soorten leidingen onder keur waarbij de kwaliteitsborging via röntgenonderzoek en ander NDO wordt vastgelegd volgens ITP en TCD/MRB (fabricageboek). Geheel zoals omschreven in ons ISO9001 en ISO3834-2 kwaliteitssysteem, uitgegeven en vervolgens getoetst door Lloyds.

Ijzersterke projecten

Scheepsbouw

RVS buizen lassen, pijpfitten, aluminium lassen of het vervaardigen van leidingsystemen? Vertrouwt u gerust op onze expertise. Onze ruime werkplaats stelt ons in staat om ook grotere prefab projecten uit te voeren. We beschikken over alle machines en gereedschappen die daarvoor nodig zijn. Zo kunnen we nauwkeurig al uw leidingwerk op maat fabriceren.

Voor de scheepsbouw maken we allerlei producten. Vaak gaat het over een kleine aantallen, afwijkende ontwerpen, bijzondere toepassingen, maar altijd precies en fraai afgewerkt.

Ook snijden wij bouwpakketten voor jachten of schepen en worden er bij Ferna Services ook nog andere metaalbewerkingen uitgevoerd, zoals frezen, draaien, lassen en het vervaardigen van mangatringen.

Ijzersterke projecten

En nog veel meer

Naast het verrichten van fabricage werkzaamheden verzorgen wij ook materiaal en las-onderzoek. Te denken valt daarbij aan non-destructiefonderzoek door derden, bijvoorbeeld röntgen-, ultrasoon-, magnetisch- en penetrantonderzoek en destructieve materiaal- en lasonderzoek.

Daarnaast kunnen wij zorgen dat de gemaakte werken worden geconserveerd, zoals stralen, verzinken, natlakken en poedercoaten. Wij dragen de zorg voor de begeleiding en inspectie van deze conservering. Wij zijn in staat uw ijzersterke maatwerkproducten van hoogwaardige kwaliteit en met een optimale flexibiliteit, snel te kunnen leveren. Wij kennen een sterke focus op veiligheid en kwaliteit bij ieder project.

Neem contact met ons op

onze certificeringen

Neem contact met ons op!

Geïnteresseerd? Heeft u een vraag? Of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

lasser.png